Chill Out ~~ ^_* (kalau tak suka lagu boleh stop kt atas ni)

new updated!


new n3 :-)

# Hot And Cold (Bab 5)
# Hot And Cold (Bab 4)
# Hot And Cold (Bab 3)

* my new email (YM, FB) :"carl_aryana89@yahoo.com"

(^__^)

(^__^)

Kalaulah Hot n Cold dapat peluang ke untuk ke versi cetak.. apa kata kalian?

Thursday, October 22, 2009

Bila Amar Dah Suka Dia 4

LAGI 20 saat pukul 9 pagi, Mercedes-Benz SLK-class R171 milik Amar dah terparking elok depan pintu pagar Tabika Seri Melati. Amar toleh kanan. “Mana dia? Takde orang pun. Sunyi je.” Stereng diketuk-ketuk mengikut rentak music yang melalak kuat. Kalau tiga jam dengar sure boleh pekak. Punya la berdentum dentam suasana dalam kereta itu. Ni semua Izham punya idea. Dia cakap…


“Esok kau buat perkara yang akan menyebabkan cikgu tabika tu tak suka dengan kau.” Cadang Izham ketika mereka tengah menjamu selera di Restoran Sri Bunga. Lengan kemeja diselingsing ke atas bahu. Kolar diangkat. Panasnya la hari ni.


“Uih! Taknak ar. Aku orang beriman tahu!” Sangkal Amar laju. Gigitan pada paha ayam terhenti. Muka lelaki yang bertentangan dengan dia direnung garang. Ada ke patut dia suruh aku buat perkara tak bermoral? Member apa macam ni punya gaya?


Bukk! Tak semena-mena tumbukan Naruto melekat dibahu lelaki itu. “Aku bukan suruh kau sentuh dia ke apa.” Izham tayang muka bengang. Kalau dah pending tu… Haisyh!


“Oww…” Mulut Amar separuh terngaga. Paha ayam diletak kembali ke dalam pinggan. Dicapai pulak fish ball masak sup ke mulut. “Go on.”


“Kau buat je la pape pun sampai dia rasa jijik dengan kau.”


Uhuk! Uhuk! Tersedak sekejap. Teh O ais dihirup rakus. Amar tepuk dada tiga kali. Cuba meredakan kesedakan dia. “Jijik!?”Terbuntang dia menjengil Izham. Ada ke orang nak buat orang lain jijik dengan dia? Am ni dah buang tabiat ke apa?


Nafas dihela. Izham tepuk dahi. Adoiyai…“Actually takde la sampai jijik. Lebih kurang je. Aku tak tahu nak guna istilah apa tu sebab ar pakai istilah ‘jijik’. Kau jangan touching pulak. Sumpah aku takde niat nak cakap kau jijik.” Bersungguh-sungguh Izham menutur. Karang kalau dia silap tafsir sentap la pulak.


Amar diam. Kata-kata Izham direnung-renungkan. “Hmmm…” Dia mengurut-ngurut dagu. “Aku tau!” Sengihan tersungging.


Tuk!tuk!tuk! Ketukan di cermin kereta membuatkan Amar tersedar dari lamunan. Laju dia toleh kanan. Terpegun Amar melihat seorang gadis yang bertudung litup yang dah berdiri di luar kereta. Cermin diturunkan. “Hai adik manis. May I help you?” Soalnya pada gadis ayu berbaju kurung warna violet itu.


“Assalamualaikum.” Suara lembut itu menyapa. Tak reti bagi salam ke? Harap nama je umat Islam. Salam entah ke mana. Belasah je tegur orang. Ini ke cucu Haji Rahim?


Erk!? Amar gigit lidah. Awal-awal pagi nan indah ini pun aku dah dikenakan. “Waalaikumussalam.”


Cuba tersenyum. Reti pun jawab salam. “Awak Amar, cucu Haji Rahim?” Mata redup Amar yang tengah menghadap muka dia dikerling tiga saat. Jangan padang lama-lama Qilah! Karang dia baca mantera yang boleh buat kau pengsan mampus. Tak pasal-pasal celik-celik je kau dah tersadai elok kat tengah-tengah hutan. Nak ke macam tu? Tanak!!!


Tersentak. Macam mana dia tau Haji Rahim B Seman tu atuk aku? Is she…???”Awak…”


“Nur Aqilah.” Potong gadis itu sambil tersenyum manis. Actually senyum yang cuba sedaya upaya dimaniskan. Salah satu petua yang dilistkan oleh Lissa tengah malam semalam.


“First… smile.” Pipi Aqilah ditolak dengan tangan.


“Like this?” Sungguh! Sangat lebar gadis itu tarik senyum. Dah nak sampai ke belakang telinga pun.


“Haisyh!” Laju Lissa menepuk lengan Aqilah. “Aku serius ni kau memain pulak.”


“Dah tu?” Aqilah muka bosan. “Tadi kau suruh aku senyum. Aku pun buat je la.”


“Memang la. Tapi jangan lah sampai nampak macam wayar normal kau tercabut. Hatoii!!!” Tiga kali dahi sendiri ditampar. Sungguh aku pening dengan this gadis. Pending tak sudah-sudah.


“Second?”


“Polite.”


“Huh! Macam aku kasar sangat jek!”


“Haisyh! Aku nak ingatkan je.”


“Third?”


“Jangan pandang mata dia selalu.”


“Tau. Tak pasal-pasal aku kena mantera yang entah pape. Sedar-sedar je aku dah ada kat sempadan.” Selamba Aqilah menutur. Tangan ligat membalas komen di facebook yang terbantang depan mata.


“Aqilah!” Tegas Lissa menyebut nama emannya it. Mata terbelalak merenung Aqilah. “Suka sangat tuduh orang macam tu. Kau belum kenal dia lagi okey. Mana tau kot-kot dia sebaik-baik orang beriman.”


Mencebik tak puas hati.. “Pandai la kau menilai.”


Cuba think positive.”


“Baikkkkk!” Tekan gadis itu dengan muka nak tak nak. “Lagi?”


“Kau tak nak dia amek kesempatan dekat kau kan?”


“Totally yeah.”


“Kalau macam tu, apa kata kalau kau pakai…”


“Purdah?”Laju dia menyampuk. “Sangat agree!”


Erk!? Ke situ pula dia. “Tak kan lah sampai nak pakai purdah? Aku rasa no need kot. Why not kau pakai baju yang nampak sopan?”


Gaya cakap macam aku pakai baju tak sopan je before ni. Hello! Aku bertudung okey!. Baju pun elok je tutup aurat.” Protes Aqilah dengan muka tak puas hati.


“Ye ye aku tau.”


“Dah tu?”


“Maksud aku…. Kau kan nak elak dari bad thing terjadi kat kau kan? So…”


“Gotcha!” Sekali lagi kata-kata Lissa dicelah lebih pantas dari kilat. Aqilah tergelak suka. Dalam kepala otak dah terlakar mind map yang tercabang beberapa steps yang bakal diguna untuk esok hari. See… Nur Aqilah sangat genius right?


“Kau ada terfikir something yang gempak ke?” Soal Lissa dengan muka betul-betul ingin tahu.


Ada ar.” Kening kiri dijungkit tinggi.


“What?”


“Luar biasa.”


“Apa dia?”


“Kena bagitau kau ke?”


Mata mencerun ke muka Aqilah. “Asal? Secret sangat ke?”


“Kalau dengan kau… tidak lah secret.”


Koyak sengih puas. “So?”


Telan liur tiga kali. Nafas ditarik panjang. “Sini aku story.” Telinga Lissa ditarik dekat.


“Bakal isteri saya?”


“Huh!?” Perbualannya dengan Lissa semalam terbang entah ke mana. Tersentak tiga saat dengan sergahan lelaki itu. “Pardon?”


“Konon-konon la…” Amar muka bosan. Konon-konon je la kau nak jadi isteri aku.


Kepala diangguk perlahan.“InsyaAllah.” Kau nak ke kahwin dengan dia Qilah?


Heh! Amar kupas senyum sinis. Just wait and see. Aku akan buat sampai kau sewel. “Hahaha!” Tanpa sedar Amar ketawa kuat.


“Amar, awak okey ke?” Melihat keadaan Amar itu, Aqilah bertanya. Asal pulak dengan mamat ni? Tetiba je sewel lain macam jek? Gelak sorang-sorang pulak tu? Are you centre or not?


Ketawa mati. Amar tersentak. Kau apsal Amar? Dah gila? Tadi cakap nak sewelkan dia. Tup-tup kau yang sewelkan diri sendiri! Amar cubit paha paha kanan. Perasaan malu dah menerpa. “Okey. I’m okey. Urat ketawa bergerak. Tu sebab ar tetiba saya gelak.” Lantak ar alasan munasabah ke tak. Asal aku boleh lepas sudah.


“Oow.” Mulut Aqilah membentuk O. Boleh pulak macam tu?


Shall we?”


Angguk.


First step, jangan buka pintu kereta untuk dia. Mesti dia fikir aku tak romantik. Haha. “Buka pintu sendiri eh.”


Aqilah tercengang sekejap.


“Atuk saya cakap jangan bagi muka kat pompuan sangat. Nanti dia makin mengada-ngada.” Amik kau! Sekali dengan nama atuk aku selit. Biar dia fikir sebenarnya atuk tak baik. Ahahaha.


Lama Aqilah merenung muka Amar. Ahah! Kau nak main ye? Fine! Let’s play together.It’s okey. Tangan saya masih mampu bukak sendiri. Kuat lagi ni. Takde pulak patah riuk kat mana-mana jari.” Ucap Aqilah lembut sambil memicit-micit tangan kanannya sebelum membuka pintu kereta. See? Lagi dahsyat penangan aku kan?


Erk!? Amar yang mendengar separuh ternganga. Asal tetiba aku rasa macam kepala dipukul dengan kayu softball? Termalu sendiri. Kan dah kena. Cepat-cepat Amar cover muka malu. Kedudukannya diperkemaskan. “Gerak sekarang?”


Pintu kereta ditutup. Tali pinggang dipasang.“Ikut awak la. Awak yang drive. Bukan saya.”


Erk lagi!! Toink! Toink!


***


LAGU Burn Berlin Down kuat bergema di dalam kereta. Kepala Amar bergerak-gerak mengikut rentak. Tak cukup dengan tangan badan turut dihayun ke kiri dan kanan. Habis rock la tu. Step yang ke dua… heee…


Aqilah di sebelah hanya mendiamkan diri. Hampir lima belas minit mereka berada di dalam kereta satu ayat pun belum terluah. Hanya radio yang menjadi peneman.


I sit down and I was pretty shocked…I think I used to be here just like before. Oh my... It just so ah…!ah…!aaahh!!! You burn it down…Burn it down burn Berlin down to the ground!!! “Amar melontarkan suara yang paling kuat. Buat-buat lupa dengan kehadiran Aqilah. Dengan perasan suara merdu gila dia mengalunkan lagu itu.


Halahai! Aqilah mendengus sendiri. Telinga dah bengkak mendengar suara katak lelaki di sebelah. Asal la aku boleh tersesat keluar dengan this guy? Tangan menyeluk handbag. Earphone ditarik keluar bersama ipod. Butang play ditekan. Dengar lagu original artis seribu kali better kan?


Yess! Sorak Amar dalam hati bila melihat Aqilah sudah menyumbat earphone ke telinga. Baru kau tahu siapa aku. Haha. “Apsal awak dengar ipod? Tak suka lagu ni ke? Atuk saya cakap kalau pasang music biar sampai pecah gegendang telinga. Baru la rasa fun.”


Geleng tiga kali.“Saya sangat suka lagu Bittersweet ni. Tapi sorry to say…saya tak suka suara awak.” Koyak senyum. “Macam suara katak demam panas jek.” Sambung suara lembut itu lagi dengan ayat yang berbaur sindiran. Sedap tak ayat aku?


Erk!! Amar tayang anak tekak. Kali ni dia rasa macam kepala kena hempas dengan kapal terbang Air Asia. Lagi sekali aku kena bidas! Tahniah la.


***


STEP yang ketiga. “Tengok wayang jom?” Ajak Amar. Kini mereka dah berdiri di tengah-tengah Times Square.


"Tengok wayang?" Kepada ditunduk merenung baju yang tersarung di tubuh.


"Baju kurung?"


Angguk perlahan. "Macam tak sesuai je tegok wayang pakai pakai baju kurung."


"Alaa... Rilex ar. Apa yang nak dipelikkan? Asal tutup badan sudah."


Kau cakap senang ar! Amacam Aqilah? Fikir kejap. Tu la kau Qilah. Pandai sangat dapat idea ak pakai baju kurung hari. Sekarang sape yang susah? Hmmm... Otak ligat berfikir. Ah! Lantak ar. Baju kurung pun baju kurung la. “Okay.” Akhirnya Aqilah memberi persetujuan. Kemudian matanya meliar ke sekeliling kedai yang berada di situ. Walaweyh! Banyaknya baju baru. Kalau lah aku datang dengan Lissa sure empat lima pasang aku sapu. Tapi… Amar yang berdiri di sebalah sambil memandang skrin telefon dikerling sekilas. Dengan this mamat terbantut keinginan aku. Urghh!!!


“Tapi dengan syarat, awak yang kena belanja.”


“Huh!?” Mata melekat pada muka bersih Amar. Aku? Kena? Belanja?


Yes! Dia sentap lagi. Amar tarik sengih lebar. “Atuk saya cakap kalau keluar dengan pompuan, biar diorang yang belanja. Lelaki jangan susah-susah keluarkan duit. Nati tak pasal-pasal pompuan senang kikis.” Wahhh ayat….Sure dia anggap aku ni jenis pisau cukur. Tak gentleman. Ye la. Usually, kalau someboy bawak somegirl tengok wayang boy yang support. Tapi ini lain story lorh. Nasib awak la cik Aqilah oi.


Aqilah tersenyum ceria. Nampaknya mamat ni memang sengaja nak cari pasal dengan aku la. Okey… “My pleasure. Lagipun saya baru je dapat gaji. Tak salah kalau saya yang belanja. Popcorn, air, jajian semua saya support okey? Lagipun, kata orang kalau kita selalu belanja orang lain, kita akan murah rezeki. Takkan atuk awak tak pernah cakap pasal ni kot?” Katanya dengan muka ceria sebelum melangkah ke depan. Amek kau! Nak sangat kan?


Terpempan! Tergamam! Tersentak! Geraham paling hujung kelihatan.Aqilah yang berada empat meter di depan dipandang tanpa berkelip. Serius tak tipu! Rasa macam kontena 1000 tan dah langgar badan aku!


***


“LAWAN balik Bamblebee! Bunuh terus robot tu!” Jerit Amar di dalam cinema. Punya la excited tengok movie Transfomers. Tanpa sedar dia dah u-turn ke zaman kanak-kanak riang.


Para penonton yang lain jugak turut terjerit melihat scene robot-robot berlawan antara satu sama lain. Memang gempak habis la panggung. Amar bawa mata ke kiri bila terasa sunyi tetiba. “Lorh…” Aqilah dah dibuai mimpi. Kotak popcorn didalam genggaman gadis itu dicapai perlahan. “Tengah tengok movie gempak macam ni pun boleh tidur?” Amar tergeleng-geleng.


“Mmm…” Aqilah mengeliat kecil. Muka dikalih ke arah Amar. Mata masih terpejam rapat. Tangan diletak ke pipi. Sesekali bibir itu mengupas senyum. Entah apa yang dimimpikan gadis itu.


Melihat seraut wajah yang tenang itu, membuatkan Amar terkedu. Aksi lawan Bamblebee di depan terus diabaikan. Cinema kat sebelah ni lagi menarik hatinya. Mata tepat merenung seraut wajah tenang itu. Bulu mata panjang. Lentik pulak tu. Kening terbentuk elok. Semulajadi tu. Pipi dia nampak gebu. Hidung agak mancung. Macam hidung Rita Rudaini. Bibir… comel je. Manade pakai lipstik terang-terang. Lip ice je ni. Ini la yang dipanggil natural beauty. Amar kupas senyum. Damai rasa bila wajah itu menjadi santapan mata.


“Arrghh!!” Jeritan yang bergema di pawagam itu membuatkan Amar tersentak. Bagai tersedar dari mimpi ngeri je gaya dia.


“Astaghfirullahalazim…” Serunya agak kuat. Pipi sendiri ditampar kuat. “Atuk tak pernah ajar kau tengok pompuan sampai macam ni Amar! Berdosa!” Marahnya pada diri sendiri. Cepat-cepat dia menoleh kembali menonton skrin di depan. Dup!Dup!Dup! Dahi amar berkerut bila terasa rate jantungnya dah semakin kuat. Dada disentuh. Apsal jantung aku berdegup semacam je ni? Jangan-jangan… No way! Gila kau Amar! Baru first time jumpa takkan hati dah kecoh kot??? So ridiculous! Kepala digeleng laju. “Fokus transfomers Amar… Fokus!”


***


HABIS je movie ditayangkan semua orang berpusu-pusu keluar dari cinema. Hanya Amar dan Aqilah yang masih berada ditempat mereka. Gadis itu masih lagi dibuai mimpi.


“Aqilah…” Lembut suara Amar cuba mengejutkan gadis itu.


Senyap.


“Aqilah!” Agak kuat. Sabar je la aku dengan this girl.


Langsung tak bergerak.


“Aqilah!!” Double kuat dari tadi. One confession. This girl sangat susah nak bangun tidur. Entah apa yang dia mimpi pun aku tak tau. Lena benar dia tidur.


Masih terkaku.


Amar tarik nafas. Okey Amar. “Aqilah!!!” Satu panggung bergema dengan jeritannya itu.


“Alamak! Terlepas solat Subuh!” Terkocoh-kocoh Aqilah berdiri bila jeritan Amar mencucuk gegendang telinganya.


“Huh?” Solat Subuh? Amar buat muka pelik. “Cik Nur Aqilah…awak sekarang bukan dekat rumah tapi kat dalam panggung. And one more thing waktu Zohor dah masuk satu jam yang lalu. Subuh apanya ni?” Muka kalut Aqilah dipandang. Ikutkan hati nak je dia gelak dengan telatah gadis itu, namun perasaan itu dikawal ketat. Takut gadis itu termalu sendiri.


Aqilah menggosok-gosok matanya. “Sorry. Saya mamai.” Aqilah weyh!!! Kau buat apa ni? Boleh pulak termelatah depan dia? Paling tak boleh blah, kau tidur dalam panggung? Sebelah mamat yang kau still ragu pasal dia punya sikap pulak tu. Hailah…


“Agaknya la kot.”


“Aik?” Dahi berkerut seribu. “Asal panggung dah gelap. Mata perginya Bamblebee?” Gadis itu pamer muka hairan. Mata dihala pada skrin cinema.


“Bamblebee dah balik rumah dah.” Usik Amar. Senyuman nipis dilempar pada gadis itu.


“Huh?” Aqilah masih tak faham.


“Movie dah habis lorh.”


“Yeke? Saya tertidur eh tadi?”


Boleh pulak tanya? “Takla. Awak pejam mata je.”


Aqilah tersenyum. Kelat. Perli aku la tu.“Keluar jom?”


Amar angguk tanda ‘okey’. “Makan?”


“Hmm.”


***


STEP yang keempat. Tangan kiri digerak-gerak sebelum menggaul nasi bersama kuah kari. Selepas dua kali digaul nasi disuap ke dalam mulut tanpa ragu-ragu.


“Amar, nak tanya sikit.” Suapan mee goreng terhenti. Mata Aqilah tepat merenung tangan kiri Amar yang dah tersalut dengan nasi. Yeakss!!!


“Tanya la.” Nasi disuap ke mulut dengan rakus. Aku rasa aku dapat agak apa yang dia akan tanya.


“Kenapa awak makan dengan tangan kiri?”


See? Kan dah cakap. Sengihan dikoyak.“Atuk yang ajar.” Ampun atuk! “Atuk cakap kalau makan dengan tangan kiri lagi sedap.”


Erk!? “Tapi tangan tu kan digunakan untuk cuci…” Ayat Aqilah tergantung. Tak terluah. Hope dia faham sendiri la. Nak cakap terus macam tak sesuai la pulak.


“Cuci najis?” Lancar bibir itu bersuara.


Gadis itu tercengang lima saat. Blushing sekejap. Selamba badaknya tis mamat. Cakap main lepas jek. Aku punya la habis berlapis tadi. Sedap je dia tembak keluar. Perlahan-lahan dia mengangguk.


“Tu sebab la sedap.” Jari yang bersalut nasi dijilat satu persatu. Actualy aku sendiri dah rasa nak muntah bila makan dengan tangan kiri. Serius! Tak pernah aku buat macam ni before. Amar…Amar…


“Setiap manusia ada keburukan dan kekurangan masing-masing. Takde siapa pun yang sempurna dalam dunia ni. Maybe ini kekurangan awak. Saya tak boleh nak cakap apa. Saya respect cara awak” Lembut Aqilah bersuara sambil melemparkan senyuman pada Amar yang dah tergemam memandangnya.


MasyaAllah! Dia ni makhluk jenis apa ye? Pari-pari? Bidadari? Time ni Amar terasa macam kena gilis dengan mesin padi beratus kali.


***


“AWAK nak solat?” Soal Amar bila mereka dah berada di simpang masjid.


“A’ah.”


Signal kiri diberi. Amar membelok masuk ke perkarangan masjid. “Pergi la solat. Saya tunggu kat dalam kereta.” Kata Amar sebaik saja kereta berhenti di kawasan parking yang tersedia.


“Awak taknak solat?” Tanya Aqilah bila dilihatnya Amar bersandar tenang di kerusi. Gaya macam nak tidur pun ada.


Geleng. “Tak. Saya jarang solat. Kadang-kadang je.” Kadang-kadang? Heh! Sejak umur aku 12 tahun tak pernah tinggal solat dengan sengaja lagi tau! Solat sunat pun aku buat. Memang sengaja tempah maut dengan Haji Rahim la kalau aku tinggal solat. Lagipun solat kan tiang agama. Wajib! Saja je ja nak drop diri depan si Aqilah ni. Biar dia tutup terus pintu hati untuk terima aku as her husband.


Muka Aqilah nampak terkejut. Mata terbuntang luas. Mulut berbentuk O. Jarang solat? Kadang-kadang?


Yess! Nampaknya kali ni idea aku bakal berjaya. Confirm dia reject aku. Hahaha! “Atuk saya cakap…”Amar yang bagai tersentak dari mimpi ngeri itu menekup mulut. Amar! Jangan main-main pasal agama! Berdosa besar!


“Atuk awak cakap apa?” Aqilah mencelah.


Laju Amar menggeleng. “Tak. Kali ni atuk saya tak cakap pape.”


Gadis itu terdiam tiga saat. “Jom kita solat?”


“Takpe la. Awak je la yang pergi solat. Saya nak rest kejap.” Iye ke tak nak solat Amar? Heh! Karang dia langkah je masuk pintu belankang masjid, aku terus pecut masuk pintu depan. Bagus tak idea aku?


“Kejap je. Tak lama pun solat. Zohor empat rakaat je.” Aqilah masih cuba memujuk. Ya Allah, kau lembutkan lah hati this guy.


“Awak je la yang pergi. It’s okey. Dosa saya tanggung sendiri kan? Lagipun kalau mati nanti kubur masing-masing.”


Astaghfirullahalazim. Islam apa macam ni punya gaya? Memang la kubur masing-masing. Tapi kalau kubur kau sebelah kubur aku nanti tak ke sakit telinga aku dok dengar kau menjerit kena seksa? Haisyh! “Okey.” Suara Aqilah lemah kedengaran. Handbag digalas ke bahu.


“Aqilah.” Panggil Amar bila Aqilah ingin melangkah keluar.


Gadis itu menoleh.


“Dengan semua perangai buruk saya, mesti awak taknak kahwin dengan saya kan?”


Aqilah tak terus menjawab. Hanya senyuman yang dilemparkan.


“Ye kan?” Amar tak puas hati selagi jawapan kepada soalannya tidak dijawab.


Diam tiga saat. Senyuman masih tersungging. Nafas ditarik lembut. “Andai kata saya ditakdirkan menjadi isteri awak suatu hari nanti, InsyaAllah saya akan didik awak ke jalan yang benar setakat yang saya mampu.” Habis je ayat, Aqilah terus melangkah keluar dari kereta meninggalkan Amar yang dah terkebil-kebil.


Amar melepas nafas berat. “Kali ni kau rasa macam kena hempas dengan apa pulak Amar?” Soalnya sendiri. “Aku rasa macam kena lontar jauh dari bumi.” Sendiri soal sendiri jawab.


***


“TERIMA kasih untuk hari ni.” Ucap Aqilah yang dah berdiri di sebelah pintu kereta Amar. Kepala ditunduk sedikit memandang Amar di dalam perut kereta.


“Sama-sama. Terima kasih juga sebab belanja saya tengok wayang.” Amar senyum. Tangan ditongkat pada cermin kereta yang separuh terbuka.


“Lagi sekali terima kasih sebab belanja saya makan.”


“Tarak hal la.”


“Tapi saya hairan la.”Kening Aqilah bertaut.


“Hairan apa?”


“Awak cakap… atuk awak cakap kalau keluar dengan pompuan biar kitorang yang belanja. Tapi makan tadi kenapa awak yang bayar?”


Erk!? Terkedu sekejap. “Err… aaa…”


“Sebab atuk awak tak sempat cakap pape tips eh untuk guna pakai bila keluar makan dengan pompuan?” Lembut suara itu namun pedas dipendengaran Amar.


Gullp!Gigit lidah. Bertubi-tubi aku terkena hari ni. Amar hanya mampu tersengih.


“Saya masuk dulu. Assalamualaikum.” Aqilah menyungging senyum.


Amar terkelu. Terpana melihat senyuman indah di wajah bersih itu.


“Atuk awak tak cakap ke kalau tak jawab salam orang yang ikhlas kasi salam…berdosa.”


Sumpah tak tipu. Kali ni aku dah rasa macam nak rebah! “Waalaikumussalam.”

*************************************************************************************

here new n3.. soy lmbat post. i'm totally bz... So... enjoyzz...

24 comments:

  1. hahaha.. kan dah kena sedas...
    actually byk das...
    hehehe...
    sweet je...
    Keep it up:)

    ReplyDelete
  2. wow... mnrik giler entry kli nie...ha3..ciannye amar.. bnyk btol kna ye..kah3

    ReplyDelete
  3. wahhhhh kelako gler amar nih.. aqilah lak cool jer... best la zarith... sambungk2

    ReplyDelete
  4. zarith!!!!!!!
    bst giler lh n3 ni...klakar lh plak diorg ni....cmne lh si qilah 2 blh sbar je..adoiyai!!!amar plak yg gugup dh...cmne ni amar,plan x jd..t'jatuh cinta lh plak..
    good job zarith......

    ReplyDelete
  5. chantek la Aqilah..
    kenakan Amar banyak kali..
    haha~

    ReplyDelete
  6. 1st comment? cam tak caye je...nways respect giler kat aqilah...cool je...best2...post lg cepat2...tak sabar nk bace 2nd date =)

    ReplyDelete
  7. hahahaha.... pecah perut.... leh pulak tido.. tu tak per gi... siap leh latah lak tu....khikhikhi....

    ReplyDelete
  8. salam zarith....
    best r cita neh...
    truskan menulis...
    but miss H&C so much!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Best sgt...cpt2 sambung nye...hahaha

    ReplyDelete
  10. best...
    abis la lau atuk tau..
    xbleh bla la amar makn tgn kiri..
    haru..
    best..sambung lagi..

    ReplyDelete
  11. hahahah..jahat amar nih..
    balik2 dikenakn atok de..
    p sonok bc..klaka..
    sik kne je ngn qilah..
    smbg2...

    ReplyDelete
  12. whoaaaaa..
    dushhdusshhdusshh..
    kiookkk..
    hambek ko amar..
    seyes malu...
    adeeeehhh..
    dorng kawen x?smbung2 kkakk..

    ReplyDelete
  13. haha..
    trok amar neh..
    asek gne nme atuk dya jerp..
    huhu..
    pdan mke amar..
    gee~~
    asek kne jerp ngan qilah tuh,,,
    huk3..

    ReplyDelete
  14. wow.....suke2 sgt this entry
    ayt power gler....
    bru best nk bace

    ReplyDelete
  15. hahahahahahaha!!! amar... amar... tulah nme nya jodoh.. walau bagaimana pun kita ngelak..jodoh tu akan kejar jgk... Aqilah.. respect tol cre perlian dia..huhuhu

    ReplyDelete
  16. kah3...
    ape ni amar....
    malu seyh~
    suke r nme qilah...
    hihihih...
    chaiyok2 kak zarith!~hehehe

    ReplyDelete
  17. hahaha....
    byk btol amar kene dush....
    haha....

    suke la aqilah,,,...
    amar jtuh cinta plak nti..
    hehehe....

    good job zarith...

    wei...
    smbg wei....

    ReplyDelete
  18. TERSEDAK ATUK DIER KT UMAH.. KALO LA ATUK DIER TAU...

    ReplyDelete
  19. perghhh...
    pdan mka amar...
    engt dia nsem sngt ker...
    engt aqilah kebulur sngt ker...
    hikhikhik....
    ahakz...
    ksian2....
    atuk ajar lain...
    cucu wat mende lain...
    hmmm~~~

    ReplyDelete
  20. dush3 ha3 suker ahh...
    bagus aqilah.. padan muka amar..
    nak kenakan org last2 ko yang kena

    ReplyDelete
  21. hahaha...
    mmg gelak habes ah part makan tgn kiri tue..
    dunno y.. but ianya SANGAT menggeletekkan hati nie. hahaha
    seriusly sy ketawa terbahak2.
    huhu. great sense of humour! ;)

    ReplyDelete
  22. hahaha...
    mmg gelak habes ah part makan tgn kiri tue..
    dunno y.. but ianya SANGAT menggeletekkan hati nie. hahaha
    seriusly sy ketawa terbahak2.
    huhu. great sense of humour! ;)

    ReplyDelete
  23. haha, nak nangis Siti gelak...
    yang tak tahan gila, waktu makan guna tangan kiri ... memang gila

    ReplyDelete
  24. lawak gila... lagi-lagi part tgn kiri tu...
    memang gila~ hahahaha

    ReplyDelete

toucholic

toucholic

Hot N Cold

Hot N Cold
Apa yang terjadi bila air panas bertemu dengan ais cube?

sweet sours

sweet sours
friendship is a sweet relationship

Bila Amar Dah Suka Dia

Bila Amar Dah Suka Dia
Inilah jadinya bila Amar dah jatuh chenta