Chill Out ~~ ^_* (kalau tak suka lagu boleh stop kt atas ni)

new updated!


new n3 :-)

# Hot And Cold (Bab 5)
# Hot And Cold (Bab 4)
# Hot And Cold (Bab 3)

* my new email (YM, FB) :"carl_aryana89@yahoo.com"

(^__^)

(^__^)

Kalaulah Hot n Cold dapat peluang ke untuk ke versi cetak.. apa kata kalian?

Monday, October 26, 2009

Bila Amar Dah Suka Dia 5

“HUH!?” Mata meliar ke dalam rumah sebaik saja pintu dikuak. Gelap. Seluruh rumah gelap gelita. Aqilah berkerut dahi. Teraba-raba dia berjalan mencari suis lampu. “Mana pergi pulak si Lissa ni? Kan aku dah pesan malam ni jangan pergi mana-mana. Tunggu aku balik. Tup-tup lesap macam tu je.”Omelnya sambil tangan meraba-raba dinding. “ Dah tu boleh pulak biar rumah bergelap macam ni? Kalau pencuri masuk tu macam mana? Hailah si Lissa ni!”


“Tak adanya pencuri berani masuk sini.”


“Opocot nenek aku tak ada gigi!” Sungguh la Aqilah terkejut bila disergah tetiba dari belakang. Cepat-cepat dada digosok.


“Hahaha!” Lissa yang tengah megah bersantai di sofa pecah tawa mendengar temannya itu melatah. Pantas dia berdiri memetik suis lampu. Dalam sekelip mata suasana gelap dah bertukar cerah.


“Weyh!” Laju Aqilah menampar bahu gadis yang masih galak ketawa itu. “Asal kau tutup semua lampu? Tengah bertapa ke apa?” Soalnya dengan tone garang. Muka Lissa direnung tajam.


“Rilex ar beb.” Tawa yang masih bersisa cuba dibuang terus. Aqilah dihampiri. Bahu gadis itu dirangkul mesra. “Aku mengintip tadi. Tu sebab ar gelapkan satu rumah.” Tadi bila telinga menangkap je bunyi enjin kereta yang bertapak di depan rumah, laju dia berlari menutup semua lampu dengan niat ingin mengintip siapakah gerangannya pemuda bertuah yang dijodohkan dengan sahabatnya itu.


“Mengintip dalam cerah pun boleh what. Asal nak bergelap pulak?”


Ala…” Aqilah ditarik ke sofa. “Dalam gelap lagi feeling.”


“Cehh!” Lissa dijeling sekilas. “Feeling otak kau. Boleh pulak macam tu?” Tergeleng-geleng Aqilah dengan jawapan yang diterima. Sungguh la pelik dengan minah ni sorang. Handbag dilempar ke sofa seberang sebelum merebahkan diri di sebelah Lissa. Kerongsang dibawah dagu dibuka. Tudung ditanggal dan diletak di atas meja telefon sebelum mata dipejam.


“Weyh.”


Mata dipejam rapat.


“Qilah.” Bahu gadis itu disentuh bila Aqilah masih tak kasi respon.


Pun masih dengan gaya yang sama.


“Aqilah!” Kuat tubuh itu digoncang. Lissa bengang bila panggilannya tidak bersahut. Ini mesti kes tak nak kongsi story dengan aku. Takut aku tembak banyak soalan ar tu. Hampeh punya member.


“Aku ngantuk ni. Kasi aku tidur kejap.” Ujar Aqilah tanpa membuka mata. Dia mengiring membelakangi Lissa. Mulut mungil itu koyak senyuman nakal. Nak aku story ke? Sorry ar. Gila letih ni. Nak cakap pun dah tak larat. Dahsyat betul kau Qilah. Satu hari kau merayap dengan lelaki yang kau tak pernah kenal. Nasib baiklah kau selamat balik tanpa ditimpa bala yang entah pape. Kalau tidak…


“Ooo… tape-tape…” Lissa menjuih bibir bawah. Dia turut menoleh membelakangi Aqilah. “Macam ni ar kawan. Bila dapat keluar dengan balak baru terus lupakan aku. Dengan aku pun dah tanak story lagi. Sampai betul hati kau.” Tutur Lissa dengan tone sedih.Actually buat-buat sedih. Saja dia nak psiko Aqilah.


Mendengar ayat-ayat sayu itu membuatkan Aqilah mencelik luas. Merajuk kah Lissa? Tubuh dipusing kembali ke kanan. Belakang Lissa yang ditepuk. “Weyh! I’m kidding lorh. Tu pun nak touching.”


“Blah ar kau!” Tangan yang mendarat di bahu kanannya ditepis. “Jangan cakap dengan aku. Aku touching ni.”


Erk!? Touching pun kena bagitau ke? “Weyh…” Aqilah cuba memujuk. “Rilex ar Lissa. Asal nak touching segala pulak ni? Okey-okey…” Dia melipat sila. Tubuh Lissa ditarik bertentangan “…aku nak story ar ni. Cepat ar tanya.”


“Malas ar aku. Tadi aku nak tanya kau buat dek jek.” Lissa masih dengan gaya buat-buat merajuk.


“Hak alorh. Itu pun nak touching.” Aqilah mencebik.


“Of course ar touching. Kau tu… Special punya kes nak simpan sorang-sorang. Dengan sahabat sendiri pun tanak story. Zalim betul.” Muncung garuda dah terbit panjang.


“Bukan tanak story la. Kau tak nampak ke aku dah nazak sangat ni? Gila letih. Satu hari suntuk aku berjalan dengan cucu Haji Rahim. Macam nak tercabut je lutut ni.” Bebel gadis itu dengan muka monyok. Kedua-dua kakinya diurut-urut. Lenguh la pulak kaki aku ni.


“Kalau dah tau kau akan nazak sampai macam ni, asal kau tak suruh je thay guy surung kau dengan troli pusing satu TS (Times Square). Kan seribu kali bagus. Kau tak yah nak susah-susah berjalan.” Seloroh Lissa sambil menghembur tawa kuat. Sendiri buat lawak sendiri gelak. Heh!


“Ha.Ha.Ha.” Aqilah pura-pura ketawa. “Tahniah! Kau memang pandai buat lawak.” Pujinya tak ikhlas. Aku dah lenguh kaki ya amat ni lagi mau buat lawak yang langsung tak rasa nak gelak. Hatoii!


“Thanks a lot for your compliment.” Lebar sengih ditarik. Kedudukan diselesakan. Betul-betul menghadap muka temannya itu. “So… Apa kisah tadi?”


“Kisah yang langsung tak best.” Botol minyak angin yang terletak di hujung meja dicapai lalu dihulur pada Lissa. “Tolong urut kaki aku boleh?” Pintanya manja sambil mata dikelip-kelip tiga kali.


“Yela-yela aku urutkan kaki kau. Tapi with one condition.”


“Apa?”


“Cerita kat aku pasal dating kau hari ni dari mula sampai habis. Deal?”


“Hmmph!” Aqilah mengeluh panjang. “Ada another choice?”


“Nope!”


“Yeah…yeah..yeah…” Akhirnya Aqilah bersetuju. Kalau dengan Lissa ni jangan harap boleh terlepas sebesar kuman cerita pun. Mesti dia nak jugak tau. Nafas ditarik. “Tadi…” Kisah dari Amar menjemput dia sejak pagi tadi sampailah dia selamat dihantar ke rumah dicerita pada Lissa. Gadis itu mendengar dengan penuh kusyuk. Sesekali dia menyampuk.


Lima belas minit berlalu… “Hahaha!” Terhinjut-hinjut bahu Lissa ketawa. Siap dengan mata berair lagi bila Aqilah bercerita pasal Amar makan menggunakan tangan kiri. “Biar betik? Lawak ar cucu Haji Rahim tu. Boleh pulak makan dengan tangan kiri? Tak pernah dibuat orang dewasa. Kalau budak-budak umur bawah dua tahun kot la boleh diterima. Tapi dia…” Kepala digeleng-geleng. Ketawa bersambung lagi.


Aqilah muka masam. “Tu la pasal. Aku pun terkejut beruk jugak time tu. Tapi macam biasa ar. Aku kan pandai cover situasi. Maka tersusunlah ayat-ayat cover.” Senyuman bangga tersungging. “Ada satu lagi sikap dia yang tak boleh blah.”


“Apa apa?” Laju Lissa bertanya dengan muka nak tau sangat-sangat.


“Dia. Sangat. Cerewet. Cerewet ya amat.”


“Asal?”


“Tadi…”


“Masuk kedai baju ni?” Ajak Amar seraya membelok ke kiri. Kedai baju yang penuh dengan baju-baju berjenama dituju.


“It’s up to you. Saya ikut je.” Balas Aqilah dengan senyuman yang cuba dimaniskan. Empat kaki melangkah masuk ke dalam kedai. Keadaan dalam kedai itu yang agak bersesak-sesak membuatkan Aqilah terpaksa mengekor Amar agak rapat dari belakang.


Sehelai t-shirt warna hitam putih diangkat dari gantungan. Amar membelek lama t-shirt tersebut. Ditayang pula kepada Aqilah. “T-shirt ni lawa tapi tu la… tak banyak corak. Tak nampak bestt.” Ujarnya tanpa ditanya.


Aqilah menatap t-shirt yang terlayang di depan mata. “Saya tengok cantik elok je corak tu. Kosong tu la sedap mata memandang. Kalau yang banyak corak tu naik juling pulak mata orang dok tengok. Serabut.” Komen Aqilah panjang lebar.


“Tak kisah la macam mana pandangan orang. Kalau saya dah suka tu saya pakai jugak.” Balas Amar dengan muka bongkak. T-shirt tadi dibiar terjatuh ke lantai sebelum dia berlalu mendapatkan t-shirt yang lain.


Tercengang tiga saat bila melihat telatah tak bermoral lelaki itu. Aqilah merengus geram. “Kurang centre betul mamat ni. Poyo yang entah pape. Boleh pulak lempar macam tu je baju ni” Badan ditunduk mencapai t-shirt yang terbentang megah di atas lantai lalu disangkut semula ke tempatnya. “Macam ni ke perangai insan yang dah pegang umur 29 tahun?Anak murid aku kat tabika pun perangai tak macam ni. Urgh!”


“Sweater ni? Okay tak dengan saya?” Sehelai sweater bercorak bintang-bintang kecil dipadan ke tubuh.


“Langsung tak okay.” Tanpa berfikir panjang gadis itu memberi jawapan.


Amar tersentak. “Asal pulak?” Aku rasa elok sangat sweater ni dengan aku.


“Sebab awak dah tua.”


“Huh!?”


“Hello Encik Amar.” Sweater ditangan Amar diambil. “ Sweater bercorak macam ni just sesuai dengan remaja jek. Awak bukan remaja lagi. So, pandai-pandai fikir mana yang sesuai and mana yang tak sesuai dengan umur awak.” Dengan muka innocent Aqilah menghentam Amar yang dah pun terpempan ketika itu. Amek kau! Rasakan! Tak padan dengan umur lagi mau berlagak muda. Huh!


Melihat Amar yang terkaku ditempatnya berdiri Aqilah tersengih jahat. Padan muka! Tersentap ke?Hahaha.


Nafas dihela kasar. Boleh tahan jugak this gadis. Sesenang kacang jek aku dihentam. Aku? Tua? Sangat tak boleh diterima. Tau la umur aku dah hujung 20-an. Tapi gaya remaja still ada okay!


“Kita ke sana pulak.” Ajak Amar seraya menuding jari ke arah bahagian jeans. Rasa yang remuk dek sindiran Aqilah tadi dibuang jauh.


Gadis itu hanya membalas dengan menjungkit bahu.


“Tolong pilih sehelai jeans untuk saya.” Arah Amar sebaik saja mereka berada di hadapan puluhan seluar jeans Levi’s yang tersangkut kemas.


Erk!? “Pilih sendiri la. Karang saya pilih tak kena dengan selera awak pulak.”


“Saya nak awak pilihkan untuk saya. Kalau saya tak berkenan saya reject.” Kata Amar seraya memasukkan tangan ke dalam poket.


Diam sekejap. Berfikir sejenak. “Okey.” Akhirnya Aqilah bersetuju dengan cadangan lelaki itu. Tanpa mebuang masa dia mecapai sehelai jeans blue-black ditayang pada Amar. “This one?”


“Blue-black?” Laju Amar menggeleng. “Next.”


Ewah. Gaya macam aku tengah buat slide show depan dia jek. Main next-next pulak. Seluar tadi disangkut semula. Dicapai pula sehelai jeans warna biru lusuh. “Suka ini?”


Dagu diurut-urut sambil mata memandang tepat ke arah jeans yang dipegang Aqilah. “Next.”


Haisyh!!!


“Yang ini?”


“Yang lain.”


“Ini?”


“Tanak.”


“This one.”


“Next.”


“How about this one?”


“Nampak tua.”


“Ni pulak?”


“Too childish.”


Grrrgghhh!!!! “Last saya pilih.” Suara Aqilah dah berubah nada. Sungguh aku dah gila tensi dengan this guy! Ada jugak rasa nak campak dia masuk gaung. Itu tak nak. Ini tak kena. Nampak tua la.. childish la.. Hailah! “Kalau awak tak berkenan jugak, tolong pilih sendiri okey.”


Amar tak mengeluarkan sebarang suara. Dia hanya menjungkit bahu. Dalam hati dah ketawa kuat melihat muka cemberut gadis itu. Yess! Berjaya jugak aku kenakan dia. Hahaha…


Tengah Aqilah sibuk memilih jeans untuk Amar, sekumpulan remaja lelaki menuju ke arah mereka untuk membelek jeans-jenas yang berada di situ. Aqilah dah mula rasa tak selesa. Muka berubah cemas. Rasa rimas pun ada bila remaja-remaja tersebut berdiri berhampiran dengannya. Dua kali bahunya dilanggar.


Melihat Aqilah yang cuba mengelak dari terlanggar dengan bebudak tadi membuatkan Amar tersenyum nipis. Jatuh simpati dengan ketidakselesaan gadis itu. Kesian pulak aku dengan this girl. “Keuar jom?”


“Asal? Bukan awak nak beli seluar ke?” Dengan kening bercantum dia bertanya.


“Dah tak rasa nak beli dah. Semua tak berkenan.”


“Tadi kan awak…”


“Itu tadi. Sekarang dah tak nak beli.” Potong Amar laju seraya melangkah keluar dari kedai tersebut.


Urgh!!! Tadi sibuk sangat paksa aku pilihkan jeans untuk dia. Tetiba tak nak pulak. That guy sangat menyakitkan hati! Desis hatinya sendiri sambil merenung Amar yang dah pun berada di luar kedai.


“Hai awak.” Satu suara meyapa dari kiri.


Aqilah tersentak. Salah sorang dari sekumpulan remaja lelaki tadi menegur dia. Siap senyum gatal lagi tu.


“Sape nama? Minta phone number boleh?” Sorang lagi nak jugak menyelit.


Tanpa membuang masa terus Aqilah berlari keluar dari kelompok itu. Apa la nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang? Urgh!


“Asal tak stay kat dalam je?” Sindir Amar bila Aqilah dah berjalan disebelah.


Aqilah menjeling sekilas lelaki itu. Perli aku ar tu. “Dah saya datang dengan awak, terpaksa la saya ikut awak ke mana-mana pun. Karang sape nak hantar saya balik?”


Tersentap Amar mendengar jawapan yang diberikan. Asal la this girl sangat suka menjawab huh?


“Hahaha!” Lagi kuat dari tadi Lissa meledakkan tawa. Cerita Aqilah tentang Amar sangat mencuit hati. “Aku rasa la. korang ni sesuai sangat. Entah-entah dia memang jodoh kau tak?”


“Entah la Lissa. Aku pun tatau. Andai betul dia tu jodoh aku… Insan yang ditakdirkan untuk menjadi suami aku… Lelaki yang diatur oleh Allah untuk menjaga aku hingga hujung nyawa… Dan aku adalah separuh tulang rusuk dia yang hilang… Aku akan terima dengan redha. InsyaAllah aku akan cuba untuk terima dia kalau dia yang ditakdirkan untuk aku. InsyaAllah.” Lembut Aqilah bersuara sebelum dia berdiri.


Lissa yang mendengar hanya tersenyum. “Aku harap kau akan dikurniakan kehidupan yang bahagia wahai sahabat.”


“Harap kau pun macam tu Lissa.” Senyuman Lissa dibalas. “Eh naik atas jom? Aku dah mengatuk ya amat ni. That guy memang suka menyusahkan aku.” Sambungnya lagi sambil tergeleng-geleng bila muka Amr sesekali menerpa di ruang mata.


Senyuman Lissa melebar. Dia berdiri memeluk bahu Aqilah. “Sabar je la.”


***


“AM!!!”


“Oh mak kau basuh kain!” Handphone yang berada ditangan Izham terpelanting jauh ke atas tilam. Punya terkejut gila dengan sergahan Amar yang tetiba muncul di muka pintu bilik.


“Izham!” Amar melulu mendapatkan temannya itu. Bahu lelaki itu digoncang kuat.


“Woi!” Terpempan Izham dengan perbuatan Amar itu. Goncangan kuat Amar
membuatkan kepala dia pening sekejap. “Kau asal?” Pegangan Amar pada bahunya dileraikan. “Main redah je masuk bilik orang. Dah tu melalak entah pape. Buat terkejut aku je. Ingatkan gempa bumi apa ke tadi. Haisyh! ” Handphone yang mendarat di atas katil dicapai. “Nasib baik phone aku tak rosak. Kalau tak, nak mesej tunang pun tak boleh!” Senget mulut Izham membebelkan Amar.


“Tunang?” Amar mencebik. “Sejak bila kau ada tunang?”Amar buat muka jelik. Katil Izham yang kemas di duduk dengan ganasnya.


“Weyh! Habis semak katil aku. Baru tadi je aku kemas cantik-cantik. Kau datang je terus katil aku bertukar wajah.” Omel lelaki itu sambil ligat menekan punat telefon.


“Kau mesej dengan sape?”


Ada ar. Mana boleh bagitau. Tak rahsia la.” Balas Izham dengan muka budak-budaknya. Se;amat satu mesej di balas.


“Ceh! Aku bet kau mesej dengan anak Mak Nab kampung atuk kau kan?” Teka Amar sambil angkat kening tiga kali. Salsabila, anak perempuan Mak Nab yang tinggal dikampung atuk Izham. Hampir dua bulan Izham mengenali gadis itu. dan hampir dua bulan jugak lah temannya itu berusaha untuk menawan hati anak Mak Nab itu namun sampai sekarang masih belum berjaya. Entah kenapa la susah sangat Salsabila nak terima sahabatku ini? Bukanya dia tak ada rupa. Sekali pandang nampak macam Ikuta Toma. Dua kali pandang… entah la. No komen. Kalau nak cakap pasal duit. Poket tu sentiasa berisi. Engineer Petroleum weyh. Duit masuk macam air. Budi bahasa pun ada. Hormat orang tua. Nak-nak lagi dengan Haji Rahim. Bila lalu je depan atuk aku tu siap tunduk lagi tuh. Kasi hormat. Nasib baik tak angkat tabik je dekat bekas tentera tu. Dah tu? Apa lagi yang kau nak dari Am, Salsabila?


“Weyh!” Bukk!


“Sakit la weyh!” Adu Amar kuat bila bahunya didarat dengan tmbukan Sasuke dari Izham.


“Sape suruh ka tak jawab soalan aku? Kan dah kena.” Izham pamer muka tak bersalah.


“Kau tanya apa?” Kesan tumbukan tadi digosok-gosok. “Aku lumpuh separuh badan esok, aku kejar kau sampai lubang cacing!”


“Hak allorh. Gaya macam aku takut jek. Asal kau tetiba je macam orang kena kejar dengan tenggiling je tadi? Cemas lain macam datang cari aku.”Izham tarik kerusi lalu duduk bertentangan dengan Amar. “Kali ni atuk kau paksa kau buat apa pulak? Kahwin dengan Letchmi kedai gunting rambut tu ke? Tak pun dengan Swee Lan anak taukeh kilang taugeh kat hujung jalan sana.”


“Otak kau!” Bahu Izham pula menjadi sasaran tumbukan Amar. “Aku tengah serious ni!”


“Yela-yela. Gurau pun tak boleh.” Kesan tumbukan Amar digosok-gosok. Pedih beb! “Apa problem, buddy? Amacam dengan date kau?”


“Entah.” Muka Amar nampak kusut.


“Entah?”


Diam sepuluh saat. Nak cerita ke tanak? Cerita ke tanak? Cerita ke…Ah! Cerita la.“Am, asal sejak hantar cikgu tabika tu balik rumah tadi aku asyik terfikir pasal dia? Tadi semua orang yang lintas jalan kat trafficlight pun aku nampak macam dia. Then bila balik rumah tadi, muka Mak Kinah yang tengah kemas dapur pun aku nampak macam muka Aqilah.”


“Aqilah?”


“Her name.”


“Owww… Sambung-sambung.”


“Lepas tu bila atuk aku balik dari ofis tadi aku nampak…”


“Tongkat atuk pun dah berubah jadi muka Aqilah?” Sampuk Izham laju. Tiga saat kemudian dia pecah tawa.


“Bukan la! Muka atuk.” Amar menjegil sahabatnya itu. Ada ke patut muka Aqilah yang cantik manis tu nak disamakan dengan tongkat Haji Rahim??? Sunggub tak masuk akal langsung!


Izham pegang perut. Cuba control gelak.“Sekarang muka aku nampak macam dia tak?” Dia angkat kening.


Amar diam. Muka Izham dibelek lama. “Little bit.”


“Sah!”Tingkah Izham seraya menepuk meja komputernya. Kuat.


Amar buat muka pelik. “Apa yang sahnya?”


“Sah yang kau falling in love with Aqilah.”


“Takkan la kot? Baru first time aku jumpa dia hari ni. Takkan senang-senang je aku jatuh cinta? Imposible ar…” Amar menggeleng laju. Gila ke apa nak jatuh cinta dalam satu hari???


“Apa yang imposiblenya? Cinta ekspress.”


“Tapi…”


“Rilex ar bro. Apa yang gelabah sangat ni? First time jatuh cinta pun cemas lain macam. Kecoh ar…” Izham cuba menenangkan lelaki itu. Ni la jadinya kalau Amar Taqiuddin tak pernah jatuh cinta.


“Betul ke, Am?” Muka Amar serius.


“Betul apa?”


“Aku dah jatuh cinta dengan dia?”


“Rasanya la kot.”


“Kau jangan nak main rasa-rasa!” Marah Amar. Ingat ni rancangan masak bersama Ayamas ke nak main rasa-rasa segala?


“Sepatutnya kau yang lebih faham feeling kau. Bukan aku.”


Diam.“Macam tu eh?” Amar picit pangkal hidung.


“Yeah macam tu.” Terangguk-annguk Izham mengiyakan kata-katanya.


“Ah!” Tetiba Amar berdiri sambil mengibas tangan.


“Ni apehal pulak? Tetiba je mengamuk.” Pelik Izham dengan tindakan drastik temannya itu. Baru jatuh cinta dah gila lain macam.


“Aku tak rasa ini cinta.”


“Erk!? Asal?”

“Sebab aku tau aku tak akan jatuh cinta dengan dia. Never!”


“Kau yakin ke?”


“100% aku yakin.” Sungguh-sungguh Amar mangangguk.


“Okey. Wait and see.”


“Okey. Wait and see.”


“Kalau kau kalah?” Tiga kali kening digerak-gerak.


“Kau nak apa? Cakap je. Aku kasi.” Dengan muka perasan dia akan menang Amar menutur.


“Betul ni?”


“Yup.”


“Kau jangan menyesal.”


“Cepat la cakap.”


“Aku nak semua harta Haji Rahim.”


“Pardon?”


“You heard me,buddy.”


Hampir tersembul mata Amar. “Weyh! Itu namanya kita sengaja menempah maut dengan beliau!”


“Hakhakhak!!!”

************************************************************************************

hepy reading~~~ ( *V*)V

10 comments:

  1. bez2..
    gud cik Sha..
    teruskan menambah n3 br yer.. ;)

    ReplyDelete
  2. bez2..
    gud cik Sha..
    teruskan menambah n3 br yer.. ;)

    ReplyDelete
  3. amar da start ske... heehhehe.. sambung lg writer!

    ReplyDelete
  4. salam...
    hyaik!!! 1st 2 komen,sbb bgn pg punya awai tp ponteng perhimpunan....hakhakhak....
    amar x nak ngaku ek???
    just wait n c....
    ^-^

    ReplyDelete
  5. ops...!!
    amar dah mule suke aqilah...
    hahaha...

    bleh plak mintak harta Haji Rahim....
    ape daa...

    smbg zarith..!!

    ReplyDelete
  6. best..
    sambung zarith..

    ReplyDelete
  7. waaaaa..
    asyik tersengeh je zatie bce..
    haha..
    comey22..

    ReplyDelete
  8. hahahhaa...am nak smua harta??
    biuar btul..hahaha..bunga raya atu pun tak terbayar lagi...hahaha

    sgt kelakar lah..x sabar

    ReplyDelete
  9. hehe..lawak la deorg nih..
    amar dh jatuh dh 2..
    qilah xkn xjatuh gk??
    smbg2..

    ReplyDelete
  10. bes r...
    smbg cpt ckit...
    nape sjk 2 mnjk ni zarith lmbt pos n3?...
    uhuhuuhhu....
    xsabo nk bca la...
    cpt kn ckit ek..
    heheh...
    ape2 pon nice story...

    ReplyDelete

toucholic

toucholic

Hot N Cold

Hot N Cold
Apa yang terjadi bila air panas bertemu dengan ais cube?

sweet sours

sweet sours
friendship is a sweet relationship

Bila Amar Dah Suka Dia

Bila Amar Dah Suka Dia
Inilah jadinya bila Amar dah jatuh chenta