Chill Out ~~ ^_* (kalau tak suka lagu boleh stop kt atas ni)

new updated!


new n3 :-)

# Hot And Cold (Bab 5)
# Hot And Cold (Bab 4)
# Hot And Cold (Bab 3)

* my new email (YM, FB) :"carl_aryana89@yahoo.com"

(^__^)

(^__^)

Kalaulah Hot n Cold dapat peluang ke untuk ke versi cetak.. apa kata kalian?

Tuesday, November 24, 2009

Bila Amar Dah Suka Dia 8

“AMAR.”


Badan mengiring ke kanan.


“Amar…” Dua harakat panjang nada Izham. Bahu Amar yang tengah tidur mati itu digoncang.


Dipusing pula ke kiri. Tanpa sedar bantal dicapai menutup muka. Amar menyambung dengkuran. Langsung tidak menyedari kehadiran Izham di situ.


Izham dah mula naik hangin separuh badan. Asal mamat ni susah sangat nak bangun hari ni? Mata mengerling sekilas jam ditangan. Dah pukul dua petang pun. Kalau anak dara sure orang tanak ambil buat menantu kalau dah tidur sampai waktu macam ni. Nasib baiklah member aku ni anak teruna. Hailah~~ ”Bangun lah weyh ! Ada surprise untuk kau kat bawah nuh.” Lagi kuat tubuh Amar digoncang. Tapi sia-sia je usaha Izham bila lelaki langsung tak menunjukkan sebarang tanda hendak membuka mata.


Grrgghhh!!! Nafas disedut dalam-dalam. Mulut dibuka seluas mungkin. Dan… "Amar Taqqiuddin!!!"Dengan penuh rasa bengang ya amat Izham menjerit. Satu saat… Dua saat… Tiga saat… "Hailah!" Badan dihumban kuat atas katil Amar. Izham meronta-ronta macam budak kecil bila dia gagal lagi. Cadar katil ditarik-tarik. Bantal dilontar ke bawah. Sungguh! Amar memang tidur mati. Pergerakan Izham terhenti bila otak tetiba membuahkan satu idea. Dua saat kemudian bibir menarik senyum. Nakal! Laju dia melompat turun dari katil menuju ke destinasi.


Tak sampai lima minit Izham muncul kembali. Tangan kanan dan kiri bergabung tenaga lalu…


"Tsunami!!!Tolong!Tolong!Tsunami!!"


"Hak!Hak!Hak!"Tanpa boleh dikawal, ketawa Izham pecah. Muka ngeri Amar yang dah terpacak disebelah katil betul-betul berjaya membuatkan hatinya geli. "Gaya macam rumah tepi laut je nak ada tsunami."


"Am!"Sergah temannya itu seraya sisa air yang melekat dimuka dengan t-shirt tanpa lengan yang tersarung pada badan. Mata jatuh pada baldi biru yang dipegang Izham. "Kau gila ke apa?Main jirus air pulak."Bahagian tengah katil yang basah dituding."Malam ni aku nak tidur mana?"


"Dengan atuk pun boleh." Jawab Izham sambil kelip mata tiga kali. Sengaja menambah kebengangan Amar.


"Kau main-main eh? "Izham dijegil besar. Boxer kotak-kotak yang dipakai dibetulkan. "Kau memang sengaja menempah bala kan?"


"Rilex ar Amar. Aku memain jek." Izham mula kecut bila Amar dah tunjuk muka macam gajah kena bakar hidup-hidup. Hidung sahabatnya itu kembang kempis menahan amarah. Sumpah aku dah over-bengang dengan budak Izham ni!


"Memain hotak kau!" Kaki mula diatur ke arah Izham yang berada di sebarang katil. "Kau sini! Aku nak ajak boxing!"


"Weyh...weyh! Boxing apekebendanya time nih?" Izham mula bergerak ke belakang. Gila ke apa celik mata je nak ajak boxing segala? Mamai kot si Amar ni. "Amar, kau ni sebenarnya sedar ke tak? Kalau tak aku nak jirus dengan air sekali lagi. Dua baldi aku kasi. Nak?"


"Izham!!!" Dengan jeritan itu, maka pecutan 100 meter pun berlangsung tanpa dirancang.


"Am, serious kau nak ajak aku boxing nih?"Dalam keadaan huru hara itu sempat Izham menyoal. Selaju mungkin dia berlari meyelamatkan diri.


"Kau rasa macam mana?"


"Aku rasa kau serious."


"Dah tu asal tanya lagi?" Semakin laju Amar mengejar.


"Saja tanya." Dan semakin pantas Izham berlari menapak menuruni tangga.


Bila sampai je di anak tangga paling bawah, langkah Amar terhenti dengan automatiknya. Tercengang lima saat sebaik saja matanya menangkap kelibat seseorang yang dikenali berborak dengan Haji Rahim di ruang tamu. Telinga ditadah luas cuba mengenali suara lembut yang macam pernah dia kenal. Perlahan-lahan gadis yang bertudung litup membelakanginya dihampiri.


"Morning, Amar Taqiuddin." Sapa atuk dengan nada yang betul-betul sinis. Senyuman mengejek dihadiahkan kepada cucu kesayangan.


Amar yang mendengar sindiran itu terkulat-kulat. Tangan dibawa ke belakang leher. Sesekali rambut yang serabai ditarik-tarik Hailah Haji Rahim ni...dah nama pun weekend. So...


Izham yang dah berdiri disebelah Haji Rahim tayang simbol 'peace' padan muka. Asal celik mata je dah kena sound dengan Haji Rahim. Sesekali matanya memberi isyarat pada Amar dengan mengerling gadis yang masih belum menoleh itu.


Amar pelik. Kening kanan dan kiri hampir bertaut. Anak dara siapa yang tersesat kat sini? Dating dengan atuk ke? Tolong jangan cakap yang aku nak dapat nenek baru. Oh tidak! Dia mengorak tiga langkah ke depan. Ingin mengintai siapa tuan empunya badan.


"Kamu tak payah nak mengintai anak dara orang."


Dengar saja suara keras itu, terus dia terkaku. Amar tidak jadi meneruskan langkah. Takut-takut mata atuk direnung. Hak alorh atuk ni, potong line la. Nak usha sikit je pun. Itu pun tak kasi. Tapi asal hati aku rasa kencang lain macam jek?


"Better kamu naik mandi sekarang. Kejap lagi dah nak makan tengah hari. Kamu tau tak, dekat dua jam Aqilah tunggu kamu nak makan sekali. Dah tu bila bangun tidur pulak memekak sampai bergegar rumah." Tu dia... Ini lah yang dipanggil bila Haji Rahim dah membebel. Tajam matanya merenung Amar yang dah tayang muka macam gajah terkejut.


Aaa...paaa!??? Luas mulut ternganga sebaik saja telinga menangkap sebaris nama yang disebut oleh Haji Rahim lima saat yang lepas. Dia!? Aqilah!? Dia!? Aqilah!? Dia!?


"Hah, tunggu apa lagi? Megah sangat tayang boxer kat Aqilah?"


Gulpp! Dua kali air liur ditelan rakus. Terasa macam muka disambar petir. Malu tak payah cakap la. Boleh pulak atuk cakap macam tu depan dia!? Nasib baik dia tak toleh belakang. Kalau tidak, nak tak nak kau kena kahwin dengan aku sebab kau dah tengok aurat aku. Erk!? Boleh pulak macam tu? Pape je la Amar. "Sorry." Ucap Amar perlahan sebelum berlalu meninggalkan ruang tamu. Terkocoh-kocoh dia meniti anak tangga.


Laju Izham menekup mulut menahan tawa. Kalau ikutkan hati nak saja aku ketawa tak ingat dunia bila Amar kena marah. Tapi disebabkan atuk yang berada di sebelah terus dibatalkan niat jahat itu. Kesian kau Amar. Dah besar gajah macam ni pun still kena bebel lagi. Depan buah hati pulak tuh. Nasib kau lah sahabat.


"Hah!"


Tak sampai satu saat senyuman Izham mati bila disergah tetiba. Cepat-cepat dia menegakkan badan macam askar tengah kawad kaki.


"Kamu pun sama je Izham. Asal main kejar-kejar dengan Amar macam tuh? Tak malu ke dekat tetamu? Nama je besar panjang tapi perangai..." Ayat seterusnya tidak disambung. Haji Rahim menggeleng kesal. Pening kepala dia bila memikirkan sikap Amar dan Izham yang tak pernah berubah. Tapi senakal-nakal dua sahabat itu, nasib baiklah mereka serius dalam bekerja. Hanya hal yang satu itu boleh membuatkan Haji Rahim hidup dengan tenang. Kalau tidak mahunya dua makhluk itu dihantar masuk tabika semula.


Aqilah yang dapat menangkap muka Izham yang dah berubah riak tersenyum lebar. Dia tergeleng-geleng. "Itu lah, siapa suruh cari pasal?" Gadis itu tarik sengih nakal.


”Ala atuk ni...” Izham dah mula merengek. ”Hidup mesti lah kena happy. Okey what Am dengan Amar macam ni. Atuk suka ke kitorang jadi murung je dua puluh empat jam. Monyot tujuh hari tujuh malam. Bisu tiga ratus enam puluh lima hari? Karang atuk kot yang tertukar perangai dengan kitorang. Atuk happy go lucky, Am dengan Amar pulak yang garang.” Panjang lebar dia membalas tanpa memikirkan respon yang bakal diterima. Ada Aqilah berani lah dia. Heh! ”Atuk tak apa lah ada sahabat. Setia je dengan tongkat dengan paip tuh. Am tak sempurna kalau tak ada Amar. Amar pulak tak boleh hidup kalau tak ada Am. Tak kan lah kitorang...”


”Eh Izham!” Celah orang tua itu dengan suara mendatar. Ewah, budak nih. Aku sound dia, dia sound aku balik? Paip disedut kasar sebelum kepulan asap dihembus. Sepasang mata kuyu Izham menjadi mangsa tenungan menikam Haji Rahim.


Aqilah yang duduk bertentangan dengan dua lelaki itu dah hampir nak semput punya lah kawal gelak. Gila berani betul si Izham nih.


“Sikit yang atuk cakap, banyak pulak yang kamu menjawab ye?” Kepala tongkat dipegang erat.


Ventrikel kanan dah terasa kecut. Pandangan Haji Rahim memang hampir membuatkan denyutan jantung dia terhenti. Alamak Am! Hantu mana yang masuk dalam badan aku ni sampai tak sedar aku boleh terlawan cakap Haji Rahim? ”So..sorry atuk.” Terketar-ketar dia meminta maaf. Jangan sampai atuk bidas aku dengan tongkat dia sudah. Sungguh aku tak nak!


Better kamu pergi kedai tolong Mak Kinah belikan kicap daripada kamu duduk menempel kat sini.”


Dia menjuih muncung dua inci. Pergi kedai!? Ini yang lemah ni. Halahai~~ “Atuk minta la Pak Husin belikan. Am malas ar nak keluar.”


Terjegil mata orang tua itu dengan jawapan yang diberikan. “Pak Husin kan pergi servis kereta? Tak boleh ke nak mintak tolong kamu? Ke kamu nak atuk yang pergi belikan?”


”Boleh jugak.” Dengan muka habis innocent Izham membalas. ”Lagipun Am rasa dah lama atuk tak pergi kedai depan taman tu. Sesekali jalan-jalan apa salahnya atuk. Hirup udara segar.” Heh! Am berani potong kaki la kalau atuk pergi kedai. Susah sangat lah nak tengok atuk drive sendiri. Selalunya kalau nak gerak ke mana-mana mesti dengan Pak Husin. Tak pun Amar atau Izham. Kalau nak bergerak solo tu, macam harapan je lah.


“Izham!” Bergetar hebat nada Haji Rahim. Sikap Izham betul-betul menduga kesabaran dia. Dah melampau sangat si Izham ni.


Memang dah sangat tak boleh tahan, akhirnya Aqilah menghemburkan tawa dengan telatah si atuk dan cucu itu. Pandai saja Am menjawab bila atuk buka mulut. Ini baru Izham sorang atuk dah hampir putus nafas. Kalau dicampur dengan mamat poyo tu pulak, mau bergoncang dunia gamaknya. Haji Rahim, walaupun nampak bengis tapi jelas kelihatan dia menyayangi Amar. Izham orang luar pun sudah dianggap seperti cucu sendiri. So, no wonder la dia sebagai orang baru pun dah terasa disayangi oleh lelaki tua itu. Mana taknya, kali pertama bertemu dengan Haji Rahim, dia dah mula rasa senang berbual dengannya.


”Okey... okey...” Kedua-dua tangan diangkat tanda mengalah. ”Atuk, don’t take heart lorh. Am kidding jek.” Am nak pergi la ni.”


”Banyak la kamu punya don’t take heart. Entah apa simpulan bahasa yang kamu pakai ni? Dah-dah! Pergi kedai cepat. Karang kamu dengan Amar tak berselera nak makan pulak kalau tak ada kicap.” Masak sangat dengan perangai kedua-dua cucunya itu. Jangan harap lah diorang nak sentuh nasi kalau tak ada kicap. Tak kisah la ada seribu hidangan sedap pun, kicap tetap jadi hidangan utama. Memang senyawa sungguh dua sahabat ini.


That’s why la kitorang sayang atuk. Hanya atuk yang memahami kitorang. Only you…


“Kamu jangan nak bermadah bagai kat sini. Karang atuk ketuk jugak kepala kamu dengan kepala tongkat ni nak?” Sungguh lah boleh lesap kesabaran aku dengan budak Izham ni.


”Heee...” Izham koyak sengih sampai ke belakang telinga. ”Qilah, jom?” Sempat lagi dia mempelawa Aqilah sebaik saja melintasi gadis yang masih tersenyum ceria itu. Tiga kali kening digerak-gerak bersama sengihan gatal.


”Izham!”


”Yeah...yeah...yeah...” Berlari-lari lelaki itu menuju ke luar rumah bila Haji Rahim dah melayangkan tongkat saktinya.


”Perangai senget dia memang tak boleh nak diubah lagi dah.” Keluh Haji Rahim sambil menggelng kesal. ”Maaf ye Aqilah pasal perangai tak betul si Izham tu. Perangai dia memang macam entah pape sikit. Kalau ditokok dengan Amar memang boleh migraine atuk ni.”


Kata-kata itu dibalas dengan ketawa sebelum Aqilah bersuara. ”Tapi, atuk jugak pernah cakap kat Qilah kalau sehari tak melayan telatah senget bebudak tu, atuk sunyi.”


Muka Haji Rahim yang sinonim dengan riak bengis, boleh tersenyum bila dia berbual dengan gadis manis itu. ”Itu lah. Bila diorang senget, atuk pening. Bila diorang diam lagi lah atuk pening.” Dia ketawa dihujung bicara.


”Senakal-nakal diorang, itu lah yang atuk sayang kan?”


Senyuman makin lebar. ”Of course la. Sebab tu lah atuk rasa nak kahwinkan budak berdua tu cepat-cepat. Baru lah diorang matang sikit bila dah pegang status suami orang. Calon Amar dah jumpa. Izham punya calon yang belum lagi.” Paip diletak di atas meja. Muka Aqilah direnung. “Qilah, atuk ada benda nak dibincangkan dengan kamu.”


Telan liur. Spontan tubuh menegak. Aqilah dah mula tak senang duduk. Macam boleh agak je apa yang atuk nak cakapkan ni. Nafas dihela panjang. ”Ada apa atuk?”


***


SEUSAI makan tengah hari, Amar membawa diri ke halaman rumah. Izham lepas makan tadi terus mencari mangkuk tandas. Membuang segala apa yang terisi di dalam perut. Mau taknya, makan macam orang kebulur. Semua menu dia hentam. Dah tu, empat pinggan nasi selamat dia telan. Haji Rahim pula naik ke bilik. Aqilah ringan tulang menolong Mak Kinah mengemas dapur. Tinggal lah Amar berteleku sendirian. Kepala didongak ke langit yang biru. Kepulan awan berterabur indah. Cantiknya ciptaan yang Maha Kuasa. Entah kenapa hatinya lapang dengan kehadiran Aqilah hari ini walaupun belum pun satu huruf mereka berbual antara satu sama lain sejak tadi. Hanya Amar, atuk dan Mak Kinah je yang lawan menyoal gadis itu ketika di meja makan sebentar tadi. Amar hanya bertindak mendiamkan diri. Rasa macam mulut digam dengan gam gajah bila berdepan dengan Aqilah. Lidah pula kelu lain macam.


”Assalamualaikum.”


Sedang dia leka melayan otak, satu suara lembut menyapa dari belakang. Terus kedudukan dibetulkan. Kaki yang diparking elok atas meja diturunkan ke bawah. Mata mencari kelibat tuan empunya suara. "Waalaikumussalam."

Senyum segaris. Mug yang berisi air diletak di hadapan Amar. ”Mak Kinah suruh saya hantarkan nescafe dekat awak.”


Amar hanya mengangguk dua kali.


”May I?” Soal gadis itu sambil menuding kepada kerusi batu yang bertentangan dengan Amar.


”Sure. Cuba melemparkan senyuman even hati dah huru-hara. ”Please, have a seat.”


Senyumam berbalas. Dengan penuh kesopanan kerusi diduduk. “Amar.” Perlahan suara itu memanggil.


“Ye.” Amar telan liur.


Kedua-dua tangan digenggam. Qilah, nak cakap ke tak ni? Aqilah menyoal hatinya sendiri. Muka nampak sedikit resah.


”Are you going to tell me something?” Senafas dia bertanya bila agak lama Aqilah membisu. Muka gadis yang tertunduk itu cuba diintai.


Lambat-lambat Aqilah mengangguk. C’mon Qilah. Nak tak nak kau kena cakap juga. Ini soal masa depan kau okey! Sekali lagi hatinya berdetik. “Hmm... Actually tadi atuk...”


Go on.” Hati Amar meronta-ronta ingin tahu apa yang bakal keluar dari bibir mungil itu.


Tarik nafas. Hembus. Tarik. Hembus lagi. Tarik… “Atuk cakap weekend ni…”


Weekend ni...”


”Atuk... nak...”


”Atuk nak apa?”


Okey, shoot! ”Pinangkan saya untuk awak. Then tunangkan kita terus.”


Pardon!?” Biji mata hampir tersembul. Mulut membentuk O. “Serious?”


Aqilah mengangguk sebagai jawapan.


Amar! Kau akan ditunangkan dengan dia!? What!? Bertunang dengan Aqilah. Hah!? Aku nak tunjuk respon yang macam mana. Tipu lah kalau aku tak seronok ya amat. Tapi, tak perlu kot aku nak tunjuk gaya terencat aku. Am... Mana Am!? Di saat inilah dia mencari bayang Izham. Rasa macam nak je dia berlari redah masuk tandas mencari Izham. Rasa nak peluk Am kuat-kuat. Rasa nak jerit pada dunia bahawa aku akan bertunang dengan gadis yang dah berjaya buat aku tak tidur malam sejak kali pertama bertentang mata. Ceits! Tipu lah kalau aku tak tidur langsung. Perumpamaan yang melampau tuh. Amar, rilex okey. Cool... Jangan excited sangat lorh. Sedaya upaya Amar control macho even kat dalam hati dah berselerak dengan pelbagai rasa.


“Atuk yang cakap. Tapi saya...”


Melihat muka Aqilah sudah mula berubah mendung membuatkan Amar tersentap.


“Minta maaf, saya belum bersedia nak jadi isteri orang.” Lembut suara itu kedengaran. “Saya tau awak pun tak setuju dengan penjodohan ini kan?”


Erk!? Siapa cakap saya tak setuju? Balas Amar dalam hati. Perasaan gembira sebentar tadi mulai lesap bila mendengar bicara seterusnya dari Aqilah. ’Saya belum bersedia nak jadi isteri orang.’ Sebaris ayat itu berjaya melekat kuat di otak dan hati. Sebaris ayat yang bisa membuatkan denyutan nadi Amar terhenti.


So, saya nak mintak tolong awak.” Muka Amar dipandang lima saat. “Tolong cakap dengan atuk, jangan teruskan penjodohan ni. Masih banyak lagi impian yang belum saya capai. Kalau boleh biarlah saya berjaya mengejar cita-cita saya dulu sebelum bergelar isteri orang.”


Sepi. Amar tak terluah sebarang ayat. Sungguh hatinya hancur dengan kata-kata yang diluahkan oleh Aqilah. Lebur terus impiannya untuk mengambil gadis itu sebagai permaisuri hidup. Berkecai terus harapan untuk hidup bersama Aqilah.


”Amar, awak boleh tolong saya kan?” Separuh merayu suara Aqilah menyapa telinga.


Muka mendung gadis itu mernatap jantung.Ya Allah, andai ini takdir aku... aku redha... Lima saat Amar menyepi sebelum memulakan bicara. “Aqilah...”


“Atuk!!!”


Serentak dua kepala menoleh ke belakang bila mendengar jeritan Izham.


“Ya Allah, atuk!” Amar mengatur langkah seribu mendapatkan Haji Rahim yang dah terkulai layu di ribaan Izham.


“Atuk!” Aqilah ikut dari belakang. Tiga muka jelas cemas melihat Haji Rahim seperti sukar bernafas. Tangan kanan diletak pada dada.


“Atuk!” Amar panik. Pipi Haji Rahim diusap lembut. ”Atuk kenapa ni!? Am call ambulans cepat!” Dah gaya macam orang hilang akal Amar ketika itu. Tanpa membuang masa Izham terus mengeluarkan handphone mendial nombor ambulans.


”A...a...mar...” Tersekat-sekat sua orang tua itu memanggil nama cucu tunggalnya itu.


”Ye atuk.” Rasa sebak dah ketat di dada.


Aqilah di sebelah sudah mengalirkan air mata. Dada Haji Rahim disentuh lembut. “Atuk, mengucap atuk.”


“Qi...Qi...lah...” Nama Aqilah pula diseru. Terketar-ketar tubuh lelaki tua itu di dalam pelukan Amar.


“Ye atuk.” Dengan sendu dia menyahut.


“To...to...long atuk.”


“Apa atuk?”


“Ja...jadi... is..te..ri.. Amar.”


Tersentap dia dengan permintaan itu. Dalam situasi sebegini, otak tak dapat berfikir dengan rasional. Aqilah serba salah. Tak tau nak jawab apa. “Atuk, kita ke hospital?”


Lambat-lambat Haji Rahim menggeleng dengan permintaan itu. “A...aa...tuk. Tak aa...kan pergi...” Tercungap-cungap dia menarik nafas. “...se...la...gi...” Tarik lagi. “Kaa...muu... tak... se..tuju.”


Kata-kata itu membuatkan Aqilah pejamkan mata lima saat. Air mata merembes laju di pipi. Ya Allah, andai ini takdir aku.... “Qilah setuju atuk.” Tanpa rela tiga patah perkataan itu diluah keluar.


“Te..terima... kaa...sih...” Selepas mengucapkan terima kasih, mata Haji Rahim terus tertutup rapat. Tubuhnya kaku di atas riba Amar.


”Atuk!!!” Tiga suara bergabung.


”Am, kita kena bawak atuk ke hospital!” Jerit Amar pada Izham. Kepala Haji Rahim diletak di atas riba sahabatnya sebelum Amar berlari mendapatkan kunci kereta.


”Qilah, pergi panggil Mak Kinah!” Arah Izham dengan mata yang betakung.


Aqilah menganggguk laju seraya berlari ke dalam rumah.


”Atuk! Bangun lah! Am tanak atuk mati! Am sayang atuk!” Sekuat mungkin Izham meraung. Pipi Haji Rahim ditepuk-tepuk. ”Tolong jangan tinggalkan Am dengan Amar! Jangan mati atuk!”


”Diam lah kamu!”


”Erk!” Hampir terkeluar anak tekak Izham bila melihat Haji Rahim celik mata semula.


”Atuk belum mati!?”


”Kamu nak sangat ke atuk mati!?”


Laju Izham menggeleng. ”Tapi kenapa...”


”Pecah rahsia ni, pecah lah kepala kamu atuk kerjakan.”


”Am tak faham.” Izham muka blurr. Sekejap atuk mati. Sekejap tak mati. Mana satu ni?


”Tak faham diam! Ikut je rentak atuk.”


“Tapi atuk...”


“Izham!”


“Okey...okey.” Senyuman mula tersungging bila otak Izham dapat menangkap sesuatu. “Atuk buat semua ni sebab nak satukan Amar dengan Qilah eh?”


“Bijak jugak kamu ni kan?”


Makin lebar senyuman. ”Of course lorh. Ini Izham lah atuk.”


“Diam! Amar dah datang tuh. Sambung nangis cepat.” Kalut-kalut Haji Rahim berkata bila dia ternampak Amar berlari semula ke arah mereka sebelum mata dirapatkan kembali.


”Atuk! Bangun lah!” Dan dengan selambanya macam tak berlaku apa-apa Izham meneruskan lakonan. ”Jangan mati dulu!”


"Am, cepat angkat atuk masuk kereta!" Arah Amar seraya mengangkat tubuh atuknya dari ribaan Izham.Dua tenaga bergabung mencempung tubuh Haji Rahim menuju ke luar rumah.


”Atuk, Amar sayang atuk.” Sayu suara Amar menuturkan ungkapan keramat itu. Hanya Allah saja yang tau perasaan dia ketika ini. Ya Allah~~

*************************************************************************************

p/s :- mcm biasa... nak mntak sory sbb lmbt update blog. sgt bz dgn study. bdk uni dah abes exam kan? now bdk poli plak yg kalut nk exam. so, time mcm ni la lect nk wt kuiz, asimen, test... so sgt bz lorh.. jgn marah eh... enjoy~~ :)

17 comments:

  1. kak zarith..
    love u larhh.,
    haha..
    comey izham nieh..dpn qilah melawan yee..
    ngeeeee...
    pandai atuk berlakon ek..
    xsaba nk tggu drang kawen..
    cpt2 kak,,kawenkan dorang..
    haha..
    tengs anyways..

    ReplyDelete
  2. haha..braninye am lwn atok..
    atok nih pn sempoi r..
    bley plk berlakon smte2 nk satukn amar ngn qilah..hahaa..klaka2..
    smbg2..

    p/s:thx 4 d new n3

    ReplyDelete
  3. haha..braninye am lwn atok..
    atok nih pn sempoi r..
    bley plk berlakon smte2 nk satukn amar ngn qilah..hahaa..klaka2..
    smbg2..

    p/s:thx 4 d new n3

    ReplyDelete
  4. sweet yer la..
    hehhe..

    ReplyDelete
  5. memang kureng asam punya atok..
    ni atok the rock punya spesis ni,wakakaka,,,
    siyus...
    cter ni sgt manarik kak...
    ska ar..
    x sbar nak tgu sambgn dy...
    cpt kak cpt...

    p/s:gud luck exam...jgn mkn bku dah ler,he3

    ReplyDelete
  6. hahaha gilew la..skit perot ni tahan gelak (tak leh gelak2 kat opis sorg..nnti owg ckp aQu gilew..huhu)ape2 u ar d bes la..kepidup...

    ReplyDelete
  7. salam..
    heee..pndai atuk berlakon ek..
    cpt2 kawin kan depa dik zarith..
    dh x sabaq nk tunggu depa kawin nih..heeee..

    ReplyDelete
  8. hahaha..
    kurenggg..
    dah bergenang dah air mata tadi..
    rupa2nya........
    adoiiii..
    neway, gud job zarith! =]

    ReplyDelete
  9. hahaha..
    lawaknye atok ni!
    atok pun pandai berlakon gak..
    hahaha..
    kentang la!
    best sangat2!
    cpt2 sambung.

    ReplyDelete
  10. wah..pandai kak zarith tulis nOvel..bley wat buku ni hehe..em..anyway mgg nak jemput akak in my blog..komen nOvel mgg gak hehe..thankx :)

    ReplyDelete
  11. kak zarith bila nk sambung tak sabar gila ni....best gile ah cite ni...sambung cepat tau

    ReplyDelete
  12. weeeeeeeeeeeeeeeee...

    comel je dorg ni.
    atok pun gle cool...

    ReplyDelete
  13. g0sh!!!!!
    terg0lek tguling
    aku bce cter nih!
    sp0ting t0l at0k nih!
    hahahahahahah

    ReplyDelete
  14. bhahaha
    adoii comel je izham nie
    owhhh lakonan semata-mata
    haha
    -na'dz

    ReplyDelete
  15. sekali atuk pon senget daa
    ahahah cute ah citer ni..adey..hik3 thx a lot zarith..hohoho

    ReplyDelete
  16. wahhh...lawak abisss...
    ilang pressure lam Otak..
    thanx a lOt..

    ReplyDelete
  17. ceit !
    kurang gula punye atok !
    membuatkan si cucu merana ~
    hahaha..

    ReplyDelete

toucholic

toucholic

Hot N Cold

Hot N Cold
Apa yang terjadi bila air panas bertemu dengan ais cube?

sweet sours

sweet sours
friendship is a sweet relationship

Bila Amar Dah Suka Dia

Bila Amar Dah Suka Dia
Inilah jadinya bila Amar dah jatuh chenta