Chill Out ~~ ^_* (kalau tak suka lagu boleh stop kt atas ni)

new updated!


new n3 :-)

# Hot And Cold (Bab 5)
# Hot And Cold (Bab 4)
# Hot And Cold (Bab 3)

* my new email (YM, FB) :"carl_aryana89@yahoo.com"

(^__^)

(^__^)

Kalaulah Hot n Cold dapat peluang ke untuk ke versi cetak.. apa kata kalian?

Saturday, August 27, 2011

Toucholic 18

HARI ini sudah genap satu minggu adegan kejar-mengejar drakula-orang gila dekat Mid Valley berlaku. Bermakna satu minggu jugaklah dia tak tengok muka Razin. Dan tempoh satu minggu ini dirasakan sangat aman tanpa sebarang gangguan. Aman macam hari-hari sebelum dia kenal orang gila itu. Heaven giler!

Tapi disebalik rasa aman itu dia masih berjaga-jaga dengan kemungkinan yang bakal berlaku. Disebabkan sikap berjaga-jaga yang teramat sangat, dia tidak datang kuliah dengan Swift kesayangan. Dia sanggup bonceng LC si kembar padahal dia sebenarnya adalah seorang perempuan yang sangat tak suka naik motor. Rosak tudung katanya bila kena pakai helmet. Dan disebabkan berjaga-jaga juga dia tidak mengunjungi kafe untuk isi perut. Takut jugak kalau dia mati kena racun. Si Razin tu bukan boleh kira. Orang gila mana tau nak bezakan antara baik dengan jahat kan? Macam-macam lelaki itu boleh buat untuk balas dendam. Sebab itulah dia harus berjaga-jaga pada setiap gerakan yang dibuat.

Beb, along kau habis kelas pukul berapa?” Soal Anis. Dia kini sedang beriringan dengan Najwa dan Farid berjalan menuju ke kawasan parkir.

“Empat setengah.” Testpad ditangan terus dimasukan ke dalam slingbag. Zip ditarik.

“Lambat lagi wei. Lama tu nak kena tunggu. Sekarang baru pukul dua.” Kata Farid yang merupakan teman sekelas mereka merangkap sepupu Anis. “Balik dengan aku jom? Kejap lagi lepas hantar Anis aku nak pergi Politeknik Shah Alam (PSA) ambik adik aku. Alang-alang tu boleh lajak sikit hantar kau dekat TTDI. Tak jauh mana pun.” Sambungnya lagi mempelawa Najwa untuk pulang dengan dia.

Diam seketika. Menimbang-nimbang cadangan Farid yang dirasakan sangat bernas. “Orait. Boleh saja. Jap aku nak text along aku.” Iphone merah ditarik keluar dari slingbag. Baru saja jarinya nak sentuh skrin itu korus Dream High bergema tanda ada pesanan yang baru masuk. “From along.” Maklum dia tanpa disoal. Tiga saat, senyuman terukir di bibir. “Guys, along aku dah habis kelas. Thanks Farid atas niat murni kau. Aku balik dengan along ar. Thanks again.”

Orait. Tarak hal.” Farid tersengih. Kunci kereta diseluk dari poket. “Anis, jom.” Laju dia menapak ke arah keretanya

“Aku balik dulu. Kau tu naik motor dengan along jangan pulak peluk rapat-rapat. Memanglah halal tapi tak semua orang tau yang korang tu kembar. Muka lain-lain. Tak iras langsung. Beza habis. Kang kalau ada yang pendam perasaan dekat kau mahunya menangis terguling-guling. Lagi satu. Boleh mengundang fitnah tau?” Pesan Anis lebih berbaur kepada usikan.

Dalam minggu ni saja dah berpuluh-puluh orang pelajar merisik dari dia tentang hubungan lelaki yang membonceng Najwa dengan LC hitam. Ramai yang salah faham. Ramai yang tak sedar akan hubungan darah daging yang dikongsi oleh Najwa dan Izzat. Di universiti ni pun cuma dalam 5% - 6% saja yang tahu yang Izzat tu adalah kembar Najwa.

“Biar ah. Along aku kan? Bukannya dosa.” Najwa ketawa. Kelakar pulak orang fikir aku berchenta dengan along sendiri. Eheee...

“Memanglah tak dosa. Aku yang jealous.” Anis ikut ketawa. “Wa, kau nak tak?”

“Apa dia?” Kalau dah Anis buat muka habis comel tu mesti ada benda yang dia nak buat.

“Tukar?”

Najwa kerut kening tak faham. “Tukar apa?”

Anis dah tarik sengih nakal. “Tukar driver. Kau ikut Farid. Aku ikut along kau. Boleh aku peluk dia rapat-rapat. Mesti rasa selamat kan? Amacam?”

Dah kata dah. “Gila gatal kau ni!” Bahu Anis ditampar. Boleh pulak? Ketawa bergema lagi.

“Gatal sikit je.”

“Takyah! Kalau aku setuju pun, tak naknya along tu. Kau baru gaya nak melangkah duduk atas sit je dia terus pulas minyak blah meyerit tinggal kau dekat belakang.”

Ketawa bersambung. “Aku tau. Just joke. Dah sedia maklum dengan sikap beku abang kau tu. Jom, aku blah dulu. Jumpa esok.” Balas Anis sebelum menapak ke arah kereta Farid yang berada tidak jauh dari situ. Sepupunya itu sudah pun menunggu dia di dalam kereta dengan muka habis sabar. Relaks ar Farid. Nak kalut pergi mana?

Tapi langkah Anis terkaku bila mendengar bunyi tayar kereta yang menyerit kuat bersama jeritan Najwa dari arah belakang. Lantas, dia berpaling semula. Zapp!!! Terasa darah naik ke kepala. Bulu-bulu roma sudah menegak. Muka jelas nampak terkejut yang teramat sangat. Kakinya jadi lemah bila terpandang tubuh Najwa yang sudah keras terbaring di atas tar dengan mata terpejam rapat.

“Wawa!!!”

Dan dia hanya tersedar bila Farid berlari keluar dari kereta melintasi dia dengan lajunya.
***

MELIHAT sekujur tubuh yang tak sedarkan diri di depan luar keretanya itu, Razin jadi gelabah. Muka dah pucat lesi. Putih macam kuih pau. Kalau ditoreh dengan pisau muka dia masa ni mesti tak keluar darah. Dia makin gelabah bila orang ramai mula mengerumuni jasad kaku itu. Dengan hati yang berdebar-debar, dia melangkah keluar dari kereta.

“Wawa! Wawa! Asal dengan kau ni?” Anis yang dah basah pipi menggoncang kuat tubuh Najwa. “Bukak mata. Wake up please. Jangan buat aku takut macam ni. Wawa! Jerit dia kuat. Melihat Najwa yang masih pejam mata itu Anis jadi makin cemas. Dia risaukan keadaan Najwa. Takut kalau apa-apa terjadi pada temannya itu.

“Aku rasa, kereta aku tak sentuh badan dia langsung. Sumpah!” Dalam keadaan gelabah, sempat lagi Razin mengukur jarak antara keretanya dengan Najwa. Lebih kurang dua meter. Langsung-langsung tak sentuh. Sumpah!

Suara Razin menggamit perhatian Anis. “Kau! Kau dah gila ke? Apa kau dah buat dekat kawan aku!?” Razin ditengking lantang. Rasa marahnya datang tiba-tiba sebaik saja matanya melihat wajah musuh Najwa itu.

“Aku... aku...”

“Wa!”

Ayat dia tergantung disebabkan kemunculan seorang lelaki yang menghampiri Najwa.

“Apehal ni?” Lelaki itu menyoal. Muka dia nampak resah. Pipi Najwa ditepuk-tepuk perlahan.

“Wawa kena langgar.”

“What!?” Izzat terkejut. Bibir terbuka sedikit.

“Kan aku dah cakap, aku tak langgar dia!” Laju Razin mencelah untuk membela diri.

“Bohong! Kau yang langgar dia. Kau sengaja nak balas dendam.”

“Aku tak langgar dia! Kau tak faham ke!?”

“Kau memang sengaja...”

“Tak! Aku...”

“She’s breathing. Wa pengsan je. Kita kena bawak dia pergi klinik sekarang.” Kata-kata Izzat mematikan pertelingkahan antara Anis dan Razin. Jari telunjuk dan jari tengah yang diletak pada pergelangan lengan Najwa bergerak pula ke leher.

“Kau bawak dia masuk kereta aku.” Laju Farid mengajak. Dia terus berlari membuka pintu kereta untuk Izzat dan Najwa.

Tubuh Najwa dicempung. Izzat berdiri membetulkan posisi Najwa yang berada di dalam cempungan. Sebelum dia bergerak, dia sempat merenung muka Razin. Dua pasang mata bertentangan seketika. Kemudian langkah dilajukan ke arah Persona. “Anis, tolong bawak beg Wa.”

“Ye, ye.” Anis kesar air mata dengan belakang tangan. Beg Najwa atas tar dicapai. “Kalau apa-apa terjadi dekat Wawa, aku takkan lepaskan kau! Aku sumpah!” Sempat dia menjerit kuat pada Razin sebelum berlari masuk kereta.

Razin tidak membalas. Dia hanya memandang Persona hitam itu bergerak laju meninggalkan kawasan parkir. Pandangan Izzat sebentar tadi membuatkan fikiran dia melayang. Kenapa balak drakula pandang aku macam tu? Nak kata dia marah, tak nampak macam ye je. Bengang pun bukan. Just pandang macam tu je. Pandang kosong. Macam tak ada makna apa-apa. Tapi... apa maksud pandangan tu sebenarnya?

“Razin!” Bergema jeritan Matt di situ. Berlari-lari dia mendapatkan Razin yang masih terpaku di tempat kejadian. “Wei! Budak yang pengsan tadi tu Wawa kan?” Bahu Razin ditolak. Tak cukup dengan itu, tubuh itu digoncang kuat.

“Hmm.” Perlahan lelaki itu mengiyakan. Fikiran dia masih lagi melayang. Entah ke mana-mana je.

“Kau ni dah kenapa ah? Aku dah cakap jangan buat benda gila. Kalau ye pun nak kenakan dia janganlah main kasar.” Matt termengah-mengah bersuara. Balasan SMS dari Razin yang menyatakan dia ingin menggertak Najwa dengan cara berpura-pura untuk melanggarnya dengan kereta sepuluh minit yang lepas, buatkan dia terus pecut untuk mematikan niat gila temannya itu. Tapi selaju mana pun pecutan yang dia buat, dia tetap gagal. Razin lebih pantas bertindak. “Aku nampak ada orang kendong dia masuk kereta.”

Angguk. “Niat aku nak gertak je. Tapi... takkan sampai jadi macam tu?” Soalan itu diutarakan bersama rasa hati yang tak tenteram. Bayangan jasad Najwa yang kaku terbayang-bayang di mata.

“Jadi macam mana?”

“Dia rebah. Mata pejam. Kaku. Tak bergerak langsung.”

Mata Matt terjegil besar. Dengan mulut yang membentuk ‘O’ dia bertanya, “Dia pengsan?”

“Nampak macam tu la.”

“Kau langgar dia tak?”

“Tak!” Laju dan kuat dia membalas. “Aku sikit pun tak sentuh kulit dia. Tu yang aku pelik asal dia boleh pengsan.”

“Entah-entah...” Muka Matt nampak cemas. “Dia pengsan sebab terkejut tak? Tak pun dia sebenarnya ada... takkan lah???” Lagi besar ngangaan yang dibuat. Makin besar jugak biji mata yang ditonjol.

Aksi Matt itu membuatkan Razin tertanya-tanya. “Takkan lah... apa?” Dia mula rasa tak sedap hati.

“Dia ada sakit jantung. Lepas kau gertak dia tadi, terus sakit jantung dia menyerang tiba-tiba. Tak pun... masa dia jatuh tadi kepala dia terhentak kuat dekat tar. Ada darah beku dalam kepala. Dan perlu dibedah untuk selamatkan nyawa dia. Atau dia sebenarnya...”

“Hey Matt! Would you stop talking nonsense? Aku tengah serabut ya amat ni. Tak boleh ke kau tolong calm down kan aku? Jerkah Razin tiba-tiba. Walaupun kata-kata Matt itu adalah hanya tekaan, namun sejujurnya ia berjaya membuatkan Razin jadi sentap. Macam mana kalau apa yang dikatakan oleh Matt itu betul-betul berlaku? Macam mana kalau dia betul hidap sakit jantung? Macam mana kalau kepala dia luka masa terhentak tadi? Macam mana kalau betul ada darah beku? Macam mana kalau... “Serabut!!!”

Matt tersentak. Jeritan kuat itu mampu buatkan jantung dia nak melompat keluar. Aksi Razin yang sedang tarik-tarik rambut dengan kasar menambahkan lagi rasa gerun. “Kau apehal?” Takut-takut Matt bertanya. Wajah Razin yang menunduk itu dicuri intai. Pucat! “Bhai... kau okey? Bahu Razin ditepuk perlahan.

Dia menggeleng perlahan. “Kalau dia... jadi apa-apa macam mana? Kalau betul apa yang kau teka tu jadi dekat dia... apa aku nak buat? Aku... serabut. Aku nyesal. Sumpah nyesal.” Sambungnya lagi sambil meraup muka dengan kasar. Rasa hati dia ketika ini jelas kelihatan melalui air mukanya. Dia rasa bersalah. Dia rasa tak boleh duduk diam. Dia rasa macam nak ikut je Persona hitam itu. Tapi dia tak tahu ke mana hala tuju mereka.
************
salam aidilfitri maaf zahir dan batin... =)

24 comments:

  1. Salam aidilfitri....as usual r mmg best!!xsaba nk tgk razin tangkao cintan ngan wawa...

    ReplyDelete
  2. aaahh.... tau Razin takut.. tulah
    nak gertak orang jgnlah sampai mcm
    tu sekali. buatnya tersilap tak tekan
    brek mau Wawa betul-betul dilanggarnya..ape macam?

    ReplyDelete
  3. salam zarith.aku org baru.cite ko best!!suke!...selamat hari raya aidilfitri

    sufi (",)

    ReplyDelete
  4. thankssssssssss....
    hilang rindu kat wawa n ijat....
    xsabar nk tau apa jadi dgn razin nti... :)

    ReplyDelete
  5. Wahh!! Akhirnya..

    Wawa okey ke? betulke dia tak kena langgar? Dia terkejut aje kan. Sebab tulah dia pengsan..kan?kan?kan?

    ReplyDelete
  6. waahhh!!!
    best3!!
    cuak btol razin tuh..
    da buat salah kan..

    ReplyDelete
  7. best.. sambung lagi

    ReplyDelete
  8. nice... :)
    like3... :D

    ReplyDelete
  9. thnkz...lme tgu cite ni...rndu kt wawa n ixatla...

    ReplyDelete
  10. adoi..gle kasar nk gertak pmpuan cm tu bro...eh...npe wawa boleh pengsan kt situ eh..dasyat sgt gamaknye ape yg razin buat tu...huu

    ReplyDelete
  11. waaaaaaaaaa......menarik
    sambung lg2
    -ela-

    ReplyDelete
  12. best2...menarik
    sambung2
    -ela-

    ReplyDelete
  13. hahaha padan muka razin tu. amik ko, wawa habis mengelak dr dia. Saja gatal cari masalah. hehehe.
    igt td izzat nak marah...

    awat lama tak post?
    awat pendek sangat?
    really la miss this story.
    but still, thank you for this entry ya.
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. kot ada tersilap komen yg mengguris hati. maaf ku pohon.hehehe

    ReplyDelete
  14. wahh..best!!! thx zarith..rase mcm dpt duit raye la plak..hehehe

    ReplyDelete
  15. besttt !
    suka sume karya kak zarith .
    terrrbaaikk ! :)

    ReplyDelete
  16. cepat2 sambungggggggggggggg!!! aaaaaaa!

    ReplyDelete
  17. best entry kali nie, dah nampak tanda-tanda razin nak insaf..hehhe

    ReplyDelete
  18. n3 kali ni saspen je. x mcm biasa, lawak. pepun tq zarith 4 the n3. buah tangan raya ni hehehe

    ReplyDelete
  19. salam lebaran jgk..
    kq. zarith..
    cpt2 lowh smbung n3 niey..
    xsbor niey..

    ReplyDelete
  20. punyela lama menunggu! but mmg BERBALOI!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  21. berkat sabar menunggu. Akhirnya terubat rindu! tak sabar nak tunggu next n3!!

    ReplyDelete
  22. salam aidilfitri... hrap xt'lmbat la... haha... akhirnya ada jwka entry ya kak... hehe.. best2... smbung cepat2 ea... hehe

    ReplyDelete
  23. best gilalah cite ni.........
    sila buat sambungan.
    Harap sangat kalau boleh secepat yg mungkin.

    ReplyDelete

toucholic

toucholic

Hot N Cold

Hot N Cold
Apa yang terjadi bila air panas bertemu dengan ais cube?

sweet sours

sweet sours
friendship is a sweet relationship

Bila Amar Dah Suka Dia

Bila Amar Dah Suka Dia
Inilah jadinya bila Amar dah jatuh chenta